Beekman Support
Ambulante (woon) begeleiding en ondersteunende diensten

Over ons

 

Welkom op mijn website.

In het kort iets over mijzelf.

In 2010 ben ik begonnen met Beekman Support, eerst onder de naam MB Sporthulpverlening. Deze naam had ik gekozen omdat ik een methodiek had ontwikkeld welke (buiten)sporten en pedagogische begeleiding combineert om te werken aan oa. sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Helaas werden de regels betreft het Persoons Gebonden Budget in der tijd aangescherpt en was het niet meer mogelijk om deze vorm van begeleiding te financieren vanuit het PGB. Omdat de naam niet meer passend was heb ik deze veranderd in Beekman Support.

Vanaf 2010 begeleid ik kinderen, jongeren en volwassenen bij diverse problematieken en obstakels die ze in hun leven tegenkomen. Het zijn voornamelijk mensen met een psychiatrische diagnose, al zegt mij dat niet zoveel over een persoon. Het is maar een stempel die opgedrukt is om een financiering te krijgen voor begeleiding. Waarom krijgen mensen dan begeleiding, hoor ik je denken. Mijn mening is dat we van jongs af aan al onder grote druk komen te staan, presteren is al vanaf de basisschool belangrijk geworden. Daarna moet je al meteen een keuze gaan maken, wat je wilt worden. Als je dat niet kan bedenken is dat al snel abnormaal. Want wat is "normaal"? Normaal is afgeleidt van wat de meeste mensen doen. Dus als je niet "normaal" bent, ben je niet zoals de meeste mensen. Daar is helemaal niks mis mee! Het is voornamelijk de maatschappij die je laat denken dat er iets mis met je is. Niet normaal zijn betekent niet dat je abnormaal bent! Ik zie het als mijn taak om samen met jou te onderzoeken waar je kwaliteiten liggen. Door meer vanuit de kwaliteiten te denken in plaats van prestatie en geld gericht kan je jezelf ontdoen van de maatschappelijke regels en meer vanuit je kern gaan leven.

Meerdere malen ben ik bij cliënten gekomen die helemaal klaar zijn met de hulpverlening. Veel verschillende hulpverleners hebben meegemaakt en eigenlijk altijd maar teleurgesteld raken. Hoe kan dit toch, heb ik me afgevraagd? Wat doe ik anders dan de rest? Mijn visie is iemand in zijn kracht terug te laten komen, of, als ze die nog niet kennen de kracht te gaan ontdekken. Dat is een reis die je samen gaat maken. Wat ik niet doe is dingen gaan overnemen en regelen. Ik probeer als eerste een veilige basis te creëren, door transparant, eerlijk en authentiek te zijn. Deze aanpak is niet de snelle "we regelen het wel even" weg, maar kost veel tijd, vooral als het vertrouwen in de mede mens en maatschappij beschadigd is.

Sinds 2012 ben ik ook werkzaam als freelance woonbegeleider bij de Questcoach. Een kleinschalige zorgorganisatie met een visie en missie waar ik mijzelf in kan vinden. In Haren heeft de Questcoach een beschermde woongroep, waar 9 jongens wonen. Daar ben ik een van de inwonend begeleiders.